lördag 20 november 2010

Kladdkakstårta med apelsin och maränger.

I dag fyllde min fästman år, en fantastisk chans till att baka! Har bland annat bakat kanelbullar och havrekakor med russin och choklad. Men dagens stora hit vad nog kladdkakstårtan.

Och så här gjorde jag den:



1. Baka dubbel sats med kladdkaka och gör två stycken. Jag använde det här receptet.













2. Riv sedan skalet av en hel apelsin ned i 3 dl ovispad grädde och vispa grädden rejält.












3. Sprid ut grädden på ena kladdkakan. Skär apelsinen i små bitar och pressa ut lite apelsinsaft över.











4. Ringla över lite chokladsås efter smak och behag. Jag använde Sjokade från Norge, men O'Hoy går lika bra.













5. Lägg över den andra kladdkakan.














6. Vispa ytterligare 3 dl grädde blandat med rejält med kakao och strösocker. Detta täcker du sedan kakan med.











Jag fick mycket beröm för den här tårtan, särksilt av födelsedagsbarnet självt. Det blev en liten bit över som jag tänkt äta till frukost ;)


7. Dekorera som du vill - tada! Svårare än så var det inte :)

3 kommentarer: