söndag 28 november 2010

Hurtbullen - ett måste i brödlådan ;-)

Efter ett tips från en kär kollega har jag alltså gett mig på att baka matbröd. Det är min skräck, det är min utmaning. Jag har aldrig lyckats med just matbröd. Men nu har jag testat, och lyckades! Ett jätteenkelt bröd, som dessutom är så otroligt gott att det inte går att sluta äta.


So I give you - Hurtbullen.


Ingredienser

1 st

2 dl fiberberikade havregryn
5 dl vetemjöl
1 dl krossade linfrön
1 dl russin
1 dl grovhackade valnötter

2 tsk bikarbonat
1 tsk salt
4 dl Arla Ko mild yoghurt (jag tog med honungssmak)
1/2 dl flytande honung
1/2 dl lingonsylt

Gör så här

Sätt ugnen på 200°. Blanda alla torra ingredienser i en bunke. Rör i yoghurt, honung och sylt. Klicka ner smeten i en smord, avlång bakform, rymd ca 1 1/2 liter. Grädda i nedre delen av ugnen ca 1 tim. Stjälp upp limpan och låt den svalna under bakduk.
 
Brödet är fylld med nyttiga godsaker och bakas ut på direkten. Det håller sig saftigt och gott i flera dagar.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar