Bild By Kakmakaren |
Ingredienser
350 gram kycklingfilé(er)
1 msk rapsolja
1 tsk salt
1 krm peppar
3 dl långkornigt ris
Currysås
0,5 st gul lök(ar)
0,5 st äpple(n), gröna
0,5 st rapsolja
1 msk curry
1 st hönsbuljongtärning(ar)
1 tsk fruktsocker
2 dl Laga lätt, mager matlagningsgrädde
1 dl vatten
1 msk maizena, ljus redning
Tillagning
1. Fräs lök och äpple i oljan i en kastrull. Strö över curry. Fräs ytterligare någon minut. Smula i buljongtärningarna, strö över fruktsocker och häll över vattnet. Låt koka några minuter. Mixa såsen med mixerstav. Red eventuellt av med maizenaredning om den känns för tunn.
2. Skär kycklingen i bitar och stek i matfettet, ca 10 minuter, tills de är helt genomstekta. Krydda med salt och peppar. Häll över såsen och servera med ris och sallad.
Näringsvärde per portion:
Kcal: 406
Kolhydrater: 50 g
Protein: 25 g
Fett: 11 g
Energifördelning:
Kolhydrater: 50 E%
Protein: 26 E%
Fett: 25 E%
2. Skär kycklingen i bitar och stek i matfettet, ca 10 minuter, tills de är helt genomstekta. Krydda med salt och peppar. Häll över såsen och servera med ris och sallad.
Näringsvärde per portion:
Kcal: 406
Kolhydrater: 50 g
Protein: 25 g
Fett: 11 g
Energifördelning:
Kolhydrater: 50 E%
Protein: 26 E%
Fett: 25 E%
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar