lördag 12 februari 2011

Sötsur Kinagryta.

Gårdagens middag!




Ingredienser
3 dl ris
1 gul lök
2 morötter
1 paprika
1/2 chilifrukt (t ex spansk peppar)
ananasringar från 1 liten burk (227 g) + spadet
1 påse. tinade. frysta quornbitar (300 g) (vi bytte ut till kycklingfilé)
4 msk majsstärkelse (Maizena)
3 dl vatten
2 msk soja
2 msk vitvinsvinäger
1 1/2 msk tomatpuré
2 msk konc grönsaksfond
1/2 tsk salt
2 strimlade salladslökar



Gör så här

1. Koka ris enligt anvisning på förpackningen.
2. Skala och finhacka löken. Skala morötterna, halvera och skär i halvmånar. Kärna ur och skär paprikan i cm-stora bitar. Dela, kärna ur och skär chilifrukten i strimlor. Skär ananasringar i bitar, spara spadet.
3. Fräs lök och morötter i ca 3 minuter. Tillsätt 1 påse quornbitar, paprikan, chilin och ananasbitarna. Stek i ytterligare 3 minuter. Strö över majsstärkelse och rör om.
4. Häll på ananasspad, vatten, soja, vitvinsvinäger, tomatpuré, konc grönsaksfond och salt. Låt grytan småkoka i ca 10 minuter. Servera med riset och strimlade salladslökar.

FÖR ALLA? Fri från gluten, laktos och mjölkprotein, men gluten hanteras i produktionsanläggningen för quorn. Innehåller ägg.


Tips
Tillsätt ev lite farinsocker för mindre syrlighet.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar