onsdag 11 april 2012

:: Citronbiskvier med vit choklad



Det här behövs till 25 st:
275 g mandelmassa
1 äggvita
Smörkräm:
3/4 dl strösocker
3/4 dl vatten
3 äggulor
150 g smör
rivet skal av 1 citron
150 g vit choklad

Ugn 175 grader

Gör så här
1. Riv mandelmassan grovt. Tillsätt äggvitan lite i taget och blanda till en tjock smet.
2. Spritsa eller klicka ut smeten till runda bottnar på plåt täckt med bakplåtspapper. Grädda mitt i ugnen i 8 minuter.
3. Koka ihop socker och vatten till en simmig lag. Vispa i äggulorna och låt svalna. Vispa i smöret klickvis och smaksätt med citronskal.
4. Bred krämen lite toppigt på den platta sidan av bottnarna och låt stå i frysen i 1 timme.
5. Smält chokladen i vattenbad och doppa kakorna i chokladen. Garnera med mimosakulor. Förvara svalt.

Källa: Hemmets Journal

Alla bilder på bakverk och bröd som jag lägger upp på bloggen är dock tagna av mig!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar